I 2009 afholdt Kunstindustrimuseet i København en udstilling omkring motorcykel design de skrev i sin tid flg. om udstillingen:

Fra sidst i november brøler Kunstindustrimuseets sale af maskinæstetik.
Mere end 60 af designhistoriens mest fascinerende og beundrede motorcykler danner rammen om en fortælling om det første mekaniserede transportmiddels udvikling op gennem det 20. århundrede. De tohjulede fartmaskiner skildrer sammen med tilbehør, beklædning, billeder, lyd og film en designhistorisk udvikling og begivenheder, der har berørt befolkningerne i især Europa, USA og Japan. Udstillingen er opbygget omkring tre hovedtemaer:

FORMGIVNING OG NATIONAL IDENTITET
fortæller om de tekniske forudsætninger for maskinernes stilhistoriske udvikling, om udviklingen fra rendyrket fornuftsbetonet konstruktionsæstetik til salgsfremmende, skulpturelle stylingformer. Motorcykeldesign er vævet sammen med national identitet. Tyske maskiner er fornuftige og ligesom de danske Nimbus-maskiner driftsikre og holdbare. Engelske motorcykler er aristokratiske og personlige, japanske hidsige, franske komplekse og italienske skulpturelle og vilde, mens de amerikanske flydere emmer af luksus.


MOTORCYKLENS FUNKTIONER OG ROLLER
skildrer motorcyklens udvikling fra praktisk, billigt transportmiddel over stilikon for subkulturer og ungdomssymbol til et eksklusivt luksusgode for det grå guld.

MODE, KØNSROLLER OG LIVSSTIL sætter motorcyklens rolle som trendsætter i flere epoker til debat. En række designgenstande, og en hel modeindustri, har ladet sig inspirere af motorcykelkulturen.

Jeg har desværre kun dette uddrag fra udstillingskataloget – som kan ses her

Udstillingskataloget henviser til en række legendariske motorcykel film:
Her er link til museets egen beskrivelse af udstillingen
Se -> On any Sunday
Se trailer til -> Electra Glide in blue

 

TV Lorry bragte i sin tid denne reportage.

 

Billeder fra udstillingen

 

 

X